Tratament pentru o carie superficiala sau medie - pachet complet preventie pentru dantura sanatoasa si respiratie proaspata! Prinde oferta limitata si fa o vizita la medicul stomatolog, la Exclusiv Caro-Dent!

Lei 139 În loc de 300,00 Lei Cupoane comandate 2 Oraș Bucuresti
Discount 54% Site Valabil încă 46 de ore

informații

Atunci cand dintele prezinta coloratii pe suprafata sa, ele pot fi carii dentare, tartru sau pete datorate consumului frecvent de alimente sau bauturi precum cafea, ceai, tutun, etc.Daca este prezenta durerea dentara inseamna ca exista fie sensibilitate dentara (tine atat cat excitantul este prezent-cald, rece, dulce, acru, presiune la masticatie etc), fie exista o carie complicata.
Sensibilitatea poate fi provocata de:-o carie profunda-leziuni de colet care apar, de obicei, din cauza bruxismului (inclestat +-frecat dintii intre ei)- smaltul sare de la baza dintelui, de langa gingie-tocirea dintilor-indepartarea stratului de smalt de la suprafata cu descoperirea dentinei (stratul galbui de dinte de sub smalt care, stimulat, aproape intotdeauna da sensibilitate dentara)-o plomba dentara voluminoasa recenta -adeseori poate trece in 2-3 zile-fracturi  coronare (s-a rupt o bucata din coroana dintelui, expunand dentina sau chiar nervul dintelui)
Durerea dentara ca urmare a unei carii complicate dureaza mai mult decat momentul contactului cu excitantul (de la minute la ore).In functie de cat de avansata este inflamatia nervoasa, care determina durere de nerv, se incadreaza in pulpita (care raman doar la nivel de dinte), sau parodontite (inflamatia s-a extins si la nivelul varfului radacinii in vecinatatea osului si a parodontiului. Parodontiul reprezinta ligamentele care tin dintele in os.
Singurul tratament in acest caz este devitalizarea dintelui (scoaterea nervului, tratament de canal cu obturatie de canal). 
Un momentul cand s-a ajuns la un abces dentar inseamna ca infectia dentara a strabatut osul si s-a exteriorizat printr-o fistula la nivelul gingiei, deasupra dintelui.
Atentie! Exista si abces gingival care este consecinta pungilor parodontale (buzunarase formate intre dinte si os unde se acumuleaza bacterii).Nu e obligatoriu ca un dinte cu abces dentar sa prezinte durere dentara, aceste cazuri reprezentand afectiuni cronice (parodontite cronice) care au evoluat lent in timp.
Orice fel de carie se trateaza, preferabil, cu anestezie dentara, exceptie facand marmoratiile dentare care sunt carii incipiente care nu au ajuns la dentina si nu provoaca durere dentara cand le indepartam.Plombele (obturatii dentare fizionomer) sunt estetice, de culoarea dintelui in cazul folosirii materialelor pe baza de rasina compozita sau alba, in cazul folosirii cimenturilor dentare.

Locație